Eksklusif untuk penanam kelapa sawit, GanoCure adalah ubat organik yang menghilangkan dan mencegah pembentukan batang basal busuk (Basal Stem Rot) Ganoderma (BSR). Setelah lebih dari satu dekad penyelidikan dan pengembangan dengan beberapa saintis-agro terbaik di dunia, kami telah mencipta GanoCure, iaitu rawatan unggul untuk pokok kelapa sawit yang mampu merawat, menyembuhkan dan mencegah Ganoderma dengan berkesan.

Memerangi Ganoderma

Musuh terbesar perkebunan kelapa sawit adalah Ganoderma; kulat putih yang boleh membunuh pokok kelapa sawit di sepanjang kitaran hidup mereka. Penglihatan jisim putih yang melingkar pada akar atau batang akan menimbulkan kebimbangan kerana ini adalah tanda pertama jangkitan. Spora daripada jisim ini juga merupakan elemen utama yang menyebarkan Ganoderma.

Sejak dua dekad yang lalu, terdapat laporan bahawa jangkitan Ganoderma didapati di lebih daripada 50% ladang kelapa sawit di seluruh Semenanjung Malaysia. Tanpa rawatan yang berkesan untuk menghilangkan Ganoderma, sekurang-kurangnya 80% tanaman yang terjejas akan binasa sebelum mereka berpeluang berbuah, menyebabkan penurunan hasil buah dari 25% hingga 45%.

Apakah Faedah Menggunakan Ganocure?

Bukan sahaja sebagai penawar, malah sebagai pencegah, GanoCure adalah 100% rawatan semula jadi dan berkesan secara efektif untuk mencegah dan membanteras Ganoderma.

Berikut adalah beberapa faedah utama GanoCure:

Dalam Proses Pemulihan

Tuntutan kami bahawa GanoCure dapat menyembuhkan dan mencegah Ganoderma adalah tuntutan yang disokong oleh kajian dan ujian lapangan. Pada tahun 2016, EcoQuad bersama FELDA FGV melakukan ujian lapangan perintis untuk mengkaji keberkesanan GanoCure. Tumpuannya adalah untuk mengawal penyakit Ganoderma yang mempengaruhi pokok kelapa sawit yang matang. Percubaan dijalankan di FASSB Serting Hilir, Jempol, Negeri Sembilan.

Sepanjang tempoh tersebut, GanoCure berjaya menghentikan penyebaran Ganoderma. Kelapa sawit yang matang juga dipulihkan agar sihat.

Oleh kerana ladang sering dilanda risiko perosak dan penyakit, GanoCure disyorkan untuk melindungi dan kesihatan kelapa sawit di ladang anda.

Lihatlah hasil rawatan GanoCure di bawah.

Hasil Daripada Rawatan GanoCure